De omgeving

Winterberg-Niedersfeld ligt in een prachtige schilderachtige omgeving op ongeveer 250 kilometer van Nederland en op slechts 5 autominuten van het centrum van Winterberg. In de omgeving zijn er ontzettend veel sport- en recreatiemogelijkheden. De Hillebachsee, een groot meer, bevindt zich op loopafstand van het appartement.De Hillebachsee beschikt over een mooi strand, restaurant met terras, minigolfbaan, speeltuin en een wakeboardbaan (waterski). Rond het meer ligt een fietspad waarop je ook erg goed kunt skeeleren of hardlopen.

De prachtige omgeving met bergen, vakwerkhuizen en riviertjes is uitermate geschikt om te wandelen of te mountainbiken. Een aantal wandelroutes beginnen direct achter het appartement op de Hochheide (de hoogste heide van Duitsland). Ook de bekende steden Brilon en Willingen liggen in de directe omgeving. In ons appartement bevinden zich een aantal mappen met daarin tal van een ideen voor leuke uitstapjes en activiteiten in de omgeving.

Het appartement bevindt zich op een paar honderd meter afstand van het centrum van Niedersfeld met onder andere een bakkerij/lunchroom, slagerij, bank, groenteboer, bezinepomp, VVV, enkele restaurants, speeltuin en een supermarkt. Op korte afstand zijn een aantal (binnen en buiten) mooie zwembaden te vinden (zie ook activiteiten).