Activiteiten

Je kunt er wandelen, mountainbiken, fietsen, vissen, langlaufen, skiën, karten, steden of oeken, te veel om op te noemen. Het appartement en de omgeving lenen zich ook uitstekend voor het maken van uitstapjes. In het appartement liggen een aantal mappen met hierin tal van brochures over activiteiten en faciliteiten in de omgeving. Hieronder alvast een aantal ideeën;

Foto 5 en 39 Activiteiten foto 35 sommerrodelbahn

 

 

 

 

 

foto 32 Boven-aanzicht-van-het-hele-mooie-zwembadZwemmen

Naast dat je met mooi weer in de Hillebachsee kunt zwemmen (en er kunt wakeboarden), bevinden er zich een aantal mooie zwembaden in de directe omgeving zoals een subtropisch zwembad in Medebach (zie foto) en het Lagunen Erlebnisbad in Willingen.

Karten

Bij de Hillebachsee bevindt zich een 850 meter lange outdoor kartbaan.

 

Wild- of pretpark bezoekenfoto 33 Devils_Mine_2_rgb

Het bekende pretpark Fort Fun bevindt zich op ongeveer 10 kilometer van het appartement. In Willingen bevindt zich een leuk wildpark met ook tal van attracties.

foto 38 Winterberg sneeuw

 

Skiën of langlaufen

Winterberg-Niedersfeld heeft een eigen piste met kabelbaan. De bekende pistes van Winterberg en Willingen (met sneeuwkanonnen) bevinden zich in de directe omgeving.

foto 36 skien willingen

WandelenDeutschland, Sauerland

Er zijn ontzettend veel leuke en mooie routes in de omgeving. Een erg mooie en bijzondere route is het “Kyrillpfad”. Op deze route is de schade die de zware orkaan “Kyrill” in 2007 in het Sauerland aanrichtte nog steeds zichtbaar. Ook is te zien hoe de natuur zich hersteld.


foto 34 erlebnisbruckeDe Erlebnisbrücke in Winterberg

Vanaf deze brug heb je een fantastisch uitzicht over de bergen. Onderaan de brug bevindt zich een sommerrodelbaan en een fantastisch educatief wandelpad.

 

 

Ettelsberg

Met een grote kabelbaan kun je het topje van de Ettelsberg in Willingen bereiken. Je kunt hier de Hochheidetürm beklimmen en wandelen (hier bevindt zich ook het begin van het Kyrillpfad).

 

foto 31 mountainbike ilMountainbiken

Er zijn ontelbare mountainbike routes. Ook zijn er aantal downhill banen     en bestaat er vaak de mogelijkheid je mountainbike mee te nemen in de kabelbaan.